Mamma Marias Blogg

Direktlänk till inlägg 9 juli 2015

Tankar och funderingar.

Av Maria - 9 juli 2015 09:15

Jag kom att tänka på muslimer, åter igen. Alla muslimer som jag har träffat (vilket inte är så många dock), men jag har uppfattningen att dom flesta muslimer är lika angående detta jag tänkt och funderat på. Dom jag har träffat har alltid varit glada och positiva till livet, sett ut att må bra, på ett hälsosamt vis. Vilket då har fått mina tankar att vandra,( såklart!). Självklart mår dom bra och är positiva! Dom "mediterar" ju fem gånger dagligen genom att dom har sin tro och ber fem gånger om dagen, vilket är som att meditera fem gånger dagligen. Och som jag tidigare skrivit, meditation är bra för din hälsa, gör dig lugn och ger dig välbehag och i det långa loppet gör dig lycklig! 

De få gånger jag har sett muslimer "sjuka" är under Ramadan. Detta tror jag inte beror på fastan då dom tar avstånd från födan, utan västskebrist/solsting. Tanke på att det oftast är så varmt under denna period och dom inte får dricka vatten så är det ju rätt logiskt att det slutar med vätskebrist. Själv väger jag 75 kg och ska dricka 2,5 liter vatten om dagen då det är varmt ute för att undvika att bli "sjuk", få vätskebrist. Så jag kan tänka mig att det är lätt hänt för dom att bli sjuka pågrund av detta. 

 

Men blir dom sjuk har dom rätt till att "bryta reglerna" för att bli friska. Vill ni läsa mer om muslimer och Ramadan kan ni klicka er vidare till mitt tidigare inlägg, här. Där jag har skrivit lite kortfattat om det. 

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 30 oktober 2015 08:14

            Vad är bipolär sjukdom eller även så kallad manodepressivitet? Och vilka har det eller får de/ utvecklar det?   Detta var mina frågor idag igår och en hög dagar innan dess. Jag har googlat, läst på, sett på dokumentärer a...

Av Maria - 30 oktober 2015 07:07

Jag har varit inne i en låg period ett tag nu. Jag tappade helt skrivandet. Men idag fick jag för mig att jag skulle skriva ett inlägg. Dock om något helt annat än vad jag kommer skriva om nu. Jag möttes nämligen av nio nya kommentarer. Kul! Vissa ha...

Av Maria - 11 juli 2015 17:16


Under en längre period har jag kunna fått som blåa naglar. Känt mig frusen och naglarna har blivit blå både på fingrar och på tår. Är detta inte underligt. Det tyckte jag och googlade självklart på det. Jag har googlat på det flera gånger, men då jag...

Av Maria - 11 juli 2015 15:13

Jag vet inte om det beror på Ritalinen eller om det "bara är jag". Men då jag tidigare inte har känt riktigt på det här sättet misstänker jag att det är ritalinen som gör det. Jag är extremt ljudkänslig för vissa ljud. Och att en helikopter ...

Av Maria - 11 juli 2015 10:21

Jag fundera lite på denna diagnos, OCD, tvångssyndrom. Jag frågade min vän lite om OCD då hon ställde frågan på man behövde en utredning för den diagnosen också. (Vilket man bör). Men å andra sidan känner man nog om man lider av denna diagnos, för de...

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se