Mamma Marias Blogg

Direktlänk till inlägg 9 juli 2015

Meditation och ADHD?

Av Maria - 9 juli 2015 14:25

Jag har tydligen fastnat en del på detta lyckoinlägg som jag tidigare skrev. Eller vissa delar ur det. Träning är faktiskt något jag har börjat med. Jag brukar dansa hemma vilket är en enkel och rolig övning. Men sedan finns det ju så mycket mer du kan träna hemma utan att behöva gå på gym, kanske tiden saknas för att besöka gymmet eller ekonomin som inte tillåter. Då är det lätt att hitta enkla, roliga övningar man kan göra hemma utan att ens behöva köpa hem några styrketränings verktyg. Är du duktig på att googla, kan du hitta allt. Det är bara fantasin som kan stoppa dig. Egna hantlar kan du t.ex göra utav flaskor fyllda med vatten, eller sand. Detta är bara ett exempel. Sedan kan du göra många övningar genom att uttnytja grejer som finns i hemmet. Jag har själv inte googlat på detta, men jag är säker på att det bör finnas massvis med förslag på hur och med vad du kan träna med i hemmet. Själv har jag börjat gå till gymmet. Vilket är första gången för mig någonsin. Det är otroligt roligt och bästa av allt, skönt, skönt att känna att man gör nåt. Jag läste även på en sida där dom skrev om en studie dom hade gjort på träning och antidepressiva mediciner, att träning tydligen var bättre än själva medicinen. Men äter man dessa mediciner för att man mår så pass dåligt är det kanske inte så lätt att välja bort dom och istället gå ett gym eller ens få motivation till att träna över huvudtaget. Jag äter antidepressiva (vilket jag har gjort en väldigt lång period nu), men har blivit motiverad av min vän som pushar på mig och finns där/här för mig.


 

Oj, jag tappa tråden helt. Tanken med detta inlägg var att jag skulle skriva om meditation, inte detta. 

 

Meditation är som sagt något som är väldigt bra. Det är ju bra! Dock kanske inte för dig med ADHD alla gånger. Själv har jag försökt mig på detta några få gånger, men givit upp rätt snabbt eftersom tanken när du mediterar ska t.ex vara på din andning, eller ljuden runt om dig. Du ska vara här och nu. Stilla dina tankar, eventuellt mantra, alltså då du uttalar ett ord tyst, upprepat. Så jag vet inte om det har med min adhd att göra då jag har svårigheter med att "stilla mina tankar". Hallå!? Tänka på en och samma sak en längre stund? Jag kan försöka (jag har försökt), men av någon magisk anledning hamnar mina tankar helt på villovägar och vill absolut inte stanna på en och samma tanke. Jag skulle misstänka att detta kan ha med adhd:en att göra. 

 

Har du ADHD? Hur funkar det att meditera för dig? Funkar det bra? Hur bär du dig då åt för att lyckas?

Tipsa mig gärna! 

 
ANNONS
 
ToBeMe

ToBeMe

9 juli 2015 23:33

Jag har inte adhd men PTSD och då "får" man inte använda sig av meditation och mindfullness för det förvärrar och skadar mer än det hjälper. Innan jag fick min ptsd bekräftad så skickade min läkare mig på mindfullnes för min spänningsverk. Jag fick en panikattack och akutpsyk ringdes.... Lyckat. Tänker att ptsd:n och adhd kanske är lite lika på det sätett (Vad vet jag? jag har inte adhd) Att det är kaos inombords med tankar och ljud mm

http://ToBeMe.bloggplatsen.se

Maria

10 juli 2015 07:31

Men oj! Det visste jag inte. Jag satt faktiskt nyligen och läste om just PTSD eftersom jag gick med i en grupp på fb och dom flesta där led av detta. Så jag blev nyfiken på vad det var. Det lät väldigt jobbigt och jag kände att jag inte klassade i gruppen så jag klev ur. Tack för ditt kommentar och information, det är alltid kul att få veta/lära sig något nytt.

 
madde!

madde!

10 juli 2015 15:28

Hej, jag brukar meditera ibland när jag vill slappna av och det funkar jätte bra. Jag släcker lampan och tänder ett ljus. Sedan sitter jag och blundar ett tag, och sedan tittar jag avslappnande på hur lågan rör sig hos ljuset. Mest gör jag det efter att jag har tränat!
Fin blogg förresten! Kolla gärna in min också!♥ :)

http://maaddeess.bloggplatsen.se

Maria

11 juli 2015 09:57

Din meditation låter så mysig. Vad tänker du på när du tittar på lågan? Är det bara lågan som rör sig som är i dina tankar?

Tack, vad kul att du tycker det! Och tack för att du tog dig tid att skriva några rader. :)

 
it_is/Anette

it_is/Anette

10 juli 2015 17:13

jag har inte adhd eller någon annan diagnos, men jag hade o även till o från har, svårt att just koppla bort allt annat, vara här o nu, andas, helt koppla bort alla tankar...
det kommer alla möjliga tankar o tar över, det fladdrar hit o dit ibland.
men med övning o att inte vara så hård mot mig själv, att istället ta stunden för lite avkoppling o egentid, så har jag hittat ett sätt som fungerar för mig o till o med att jag nu oftare o oftare känner just att jag lyckas släppa alla tankar *ler*... men inte varje gång.
Men då gör jag lite som jag känner passar mig - jag tror mer på den varianten o att det är så man kommer må bra. Inte att försöka göra på något sätt som inte passar en själv o som gör att man tycker man misslyckas. Stunden av meditation ska ju vara avkopplande o energigivande.

Lycka till i att hitta det sätt som passar dig.

http://itismadeby.bloggplatsen.se

Maria

11 juli 2015 09:54

Vad bra att du har funnit något som passar dig. Jag träffade min psykolog igår och hon visade mig faktiskt ett sätt som jag kan tro kan fungera för mig. Tack för att du tog dig tid att kommentera. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 30 oktober 2015 08:14

            Vad är bipolär sjukdom eller även så kallad manodepressivitet? Och vilka har det eller får de/ utvecklar det?   Detta var mina frågor idag igår och en hög dagar innan dess. Jag har googlat, läst på, sett på dokumentärer a...

Av Maria - 30 oktober 2015 07:07

Jag har varit inne i en låg period ett tag nu. Jag tappade helt skrivandet. Men idag fick jag för mig att jag skulle skriva ett inlägg. Dock om något helt annat än vad jag kommer skriva om nu. Jag möttes nämligen av nio nya kommentarer. Kul! Vissa ha...

Av Maria - 11 juli 2015 17:16


Under en längre period har jag kunna fått som blåa naglar. Känt mig frusen och naglarna har blivit blå både på fingrar och på tår. Är detta inte underligt. Det tyckte jag och googlade självklart på det. Jag har googlat på det flera gånger, men då jag...

Av Maria - 11 juli 2015 15:13

Jag vet inte om det beror på Ritalinen eller om det "bara är jag". Men då jag tidigare inte har känt riktigt på det här sättet misstänker jag att det är ritalinen som gör det. Jag är extremt ljudkänslig för vissa ljud. Och att en helikopter ...

Av Maria - 11 juli 2015 10:21

Jag fundera lite på denna diagnos, OCD, tvångssyndrom. Jag frågade min vän lite om OCD då hon ställde frågan på man behövde en utredning för den diagnosen också. (Vilket man bör). Men å andra sidan känner man nog om man lider av denna diagnos, för de...

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se