Mamma Marias Blogg

Direktlänk till inlägg 11 juli 2015

Blåa naglar.

Av Maria - 11 juli 2015 17:16

Under en längre period har jag kunna fått som blåa naglar. Känt mig frusen och naglarna har blivit blå både på fingrar och på tår. Är detta inte underligt. Det tyckte jag och googlade självklart på det. Jag har googlat på det flera gånger, men då jag glömt vad jag läst googlar jag igen och igen och igen. 

 

Visste ni att i Kina gör dom nageldiagnos, alltså tittar på naglarna för att se hur du mår, om du lider av någon sjukdom o.s.v Detta gör dom även i vissa muslimska länder där män vanligtvis inte får undersöka kvinnor, men det är tillåtet att titta på deras naglar. 

 

Naglar växer snabbare i värme! Och beroende på om du är högerhänt eller vänsterhänt så växer naglarna snabbare på just den handen. Alltså är du t.ex högerhänt växer naglarna snabbare på din högra hand. 

 

Så vad betyder blåa naglar?

Det kan tyda på syrebrist, cirkulationsstörning eller hjärt- och lungsjukdomar. 

 

Jag kanske borde boka tid hos doktorn och ta lite prover? Nu vet jag att detta kan vara en biverkning av ritalinen också, men då jag haft detta då och då innan jag började med ritalinen vet jag inte vad jag ska tro. Denna blåhet brukar oftast komma efter jag har tränat, eller ja, ansträngt mig, motionerat eller liknande. 

 

 

 

 

Brukar du bli blå om naglarna? Vet du vad det beror på? 

 

Berätta gärna! 

 

 

 
ANNONS
 
Isabelle och Lucas

Isabelle och Lucas

12 juli 2015 15:26


Detdär ser inte bra ut !!!!. Dom är ju så kraftigt missfärgade dina Naglar. Jag har då inte sett nåt liknande...hmmm....

Har du dåligt hjärta typ ???!!!

Det du skrivit om att man kan läsa av hur man mår genom Naglarna det har jag hört nånstans !!!!.....

och även Tungan kan ge sån Information så den kan du ta dig en titt på om den har mycket beläggning, och massa skåror å sånt läskigt typ !!!!. Det är inte bra !!!!

Jag kan ha sett lite lätt ändring i på Nagelfärgen nån gång uppe på detdär vita du vet men jag tror det är rätt normalt att det inte är helt kritvitt :-) ha ha ha.

// Med vänlig hälsning Isabelle //

http://www.---0o0---llsabellell---0o0---.bloggagratis.se

Maria

13 juli 2015 10:11

Dåligt hjärta vet jag inte. Jag tror inte det. Fast det finns ju i släkten. Men jag misstänker att det kanske har nåt att göra med cirkulationen/syrebrist eller nåt sånt. Men jag bör nog kontakta läkare angående det misstänker jag.

Jo, jag läste också nåt om tungan, men jag kollade den aldrig. Kanske jag ska ta och göra det. Tack för tipset!

Tack för din kommentar! :)

 
ToBeMe

ToBeMe

13 juli 2015 18:07

Lika bra att kolla med läkaren ifall att. kan ju vara något näringsämne eller så som fattas med kanske

http://ToBeMe.bloggplatsen.se

Maria

13 juli 2015 21:19

Heller hur! Jag ringde 1177 och frågade dom vad det kunde bero på, men eftersom jag äter ritalin så tyckte hon att jag skulle kontakta läkaren som skrivit ut ritalinen. Så jag mailade sköterskan jag har haft kontakt med på npf. Hon rekommenderade att jag skulle avstå från ritalinen några dagar och se om det blir bättre. Så jag får väl testa det.

Tack för din kommentar!

 

Maria

30 oktober 2015 08:13

Jag hade en låg period. Så det blev ett tillfälligt uppehåll. Hoppas allt är bra med dig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 30 oktober 2015 08:14

            Vad är bipolär sjukdom eller även så kallad manodepressivitet? Och vilka har det eller får de/ utvecklar det?   Detta var mina frågor idag igår och en hög dagar innan dess. Jag har googlat, läst på, sett på dokumentärer a...

Av Maria - 30 oktober 2015 07:07

Jag har varit inne i en låg period ett tag nu. Jag tappade helt skrivandet. Men idag fick jag för mig att jag skulle skriva ett inlägg. Dock om något helt annat än vad jag kommer skriva om nu. Jag möttes nämligen av nio nya kommentarer. Kul! Vissa ha...

Av Maria - 11 juli 2015 15:13

Jag vet inte om det beror på Ritalinen eller om det "bara är jag". Men då jag tidigare inte har känt riktigt på det här sättet misstänker jag att det är ritalinen som gör det. Jag är extremt ljudkänslig för vissa ljud. Och att en helikopter ...

Av Maria - 11 juli 2015 10:21

Jag fundera lite på denna diagnos, OCD, tvångssyndrom. Jag frågade min vän lite om OCD då hon ställde frågan på man behövde en utredning för den diagnosen också. (Vilket man bör). Men å andra sidan känner man nog om man lider av denna diagnos, för de...

Av Maria - 11 juli 2015 09:59


Detta som jag citerat ur boken "Alla familjer är psykotiska" fick mig att små le på bussen hem igår. Jag tyckte det var ett väldigt roligt sätt att beskriva en hård kram. Fint.                          ...

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se