Mamma Marias Blogg

Senaste inläggen

Av Maria - 26 augusti 2012 12:00

I går blev det drinkblandning, det var kul! Dessa drinkar blandade vi ihop.


 

Dessa flaskor hade vi att exprementera med + fruktsoda, lime, sockerlag, mynta, mjölk, kiwi, multivitamindryck och iiiiis!


 


Bols, likörena var god, eller äpple var skit äckligt! Åtminstone till den drinken jag gjorde, knäppte inget kort på den drinken heller.. jag gav bort min, den var alldeles för sötsliskig för min smak. Likören som gick åt mest var bananlikören, sååå god! Men annars finns det rätt mycket sprit över av allt. 


Vi gick över till Kalsro Flyers vid tio ungefär.. och där var det väl inte så mycket drag.. vid halv tolv blev det svinkallt och vi gav upp och gick hem. Missade Robert Gordon.. , kände mig inte påverkad av spriten överhuvudtaget, ont i huvudet så inåt helvete och började känna mig trött. 


 

          


ANNONS
Av Maria - 24 augusti 2012 18:59

Nu har jag redan varit första vecka på min praktik, som blev på Håkki. Jag trivs mycket bra! Hade väl inte ha emot lite mer uppgifter, men jag klagar inte.. än. ;) Jag ska ju vara där i 6 veckor, eller ja, 5 nu då eftersom jag redan varit där första veckan.


Här är jag varje dag! Titta in vettja, köp en tröja!, eller varför inte lite vax, eller kanske en mössa! Eller kom bara in och kika, känn doften av nytryckt tröja! ;D


 


Ikväll lär det säkert bli svårt att sova.. hm.. undras om det är bäst att sova i teverummet, tror det blir mest isolerat på nåt vis. Återstå att se vart jag hamnar. Första kvällen med "end of summer meet" är igång. Imorrn ska jag själv dit på kvällen, mina arbetskollegor ska vara där och jobba, Adam på dagen och sälja tröjor/mössor/vax och Tomas på natten och han kommer stå och sälja hamburgare. Jag ska INTE jobba! :D Jag och Jessica ska göra lite drinkar och sitta och dricka lite hemma hos mig innan vi går över och kollar på Robert Gordon, och även alla andra artister, men han är ju ändå den största! Ska bli kul! 

ANNONS
Av Maria - 14 augusti 2012 21:21

Jag har ju glömt att berätta att jag gjorde ett fynd när jag var till stan. Vi var ju in till myrorna och kika och där hittade jag ett spel som jag har velat haft en längre tid, spelet "rita&gissa" och det var helt nytt, inplastat och allt! Och det kostade bara 45 kronor!!! :O och nu är det mitt!!! :D

Av Maria - 13 augusti 2012 22:18

Jag drog ju till stan/Sundsvall i fredags för att ansöka om id-kort. André och Simone hämtade upp mig vid buss station och sedan åkte vi hem till dom och skrev ut "kvitto" på att jag hade betalt id. André bjöd på kaffe och visade lägenheten, fint och städat hade dom. Och en balkong där vi satt och drack kaffet som han bjöd på. När vi väl tagit oss till skatteverketskontor så mötes vi av en lapp där det stod att dom inte just idag fixa id-kort pågrund av brist på personal. Men som tur var så fick jag bli ett undantag och hon tog in oss på "kontoret", men sedan sket sig allting. Han kunde självklart inte vara en intygare då det inte fanns något papper på vår relation.. dom som kan leigimtera mig är mamma, pappa eller syskon. Drygt! Så antingen måste jag dra ner till Åland och fixa nytt pass, om det går eller så får jag försöka få med mig Henrik och ha honom att leigimitera mig, men även om han gör det så skulle det sedan skickas ner till stockholm för utredning och det var/är inte säkert att det går igenom utan det kan bli avslag. Skrev nyligen ett mail till skatteverket, igen.. och denna gång frågade jag ifall en handläggare på af kan vara en intygsgivare. Och ja, det borde gå skrev dom till svar. Men borde låter ju inte så säkert.. .hm.. 


 

Av Maria - 13 augusti 2012 22:11

Förra veckan i torsdags så var ju Embla med upp till utbildningen, det gillade hon rätt bra. Hon satt och spelade spel på datorn en del och kollade på nå filmer på bolibompa sidan. Och framför oss hade vi ju Ruslan och han ville ju självklart vara den snällaste "arbetskollega" och bjöd Embla på en munk, godis och gav henne två kronor. :P Embla tyckte han var bra! haha Nåja det blev pizza till lunch, men innan dess var vi till VC med mig och kolla min hals då jag hade svullna och onda halsmandlar. Men det var bara halsvirus som går över av sig själv. Vi var även in till apoteket en sväng och köpte halstabletter. Efter utbildningen blev det klippt! :) Embla blev nöjd! På vägen hem från bussen/kiosken hittade jag två fyrklöver och ett femklöver som Embla fick plocka och behålla. 


 Av Maria - 13 augusti 2012 15:36

Insåg idag att jag ofta sitter på samma plats i bussarna och samma sida. När jag klev på bussen idag var det som att gå in på ett ålderdomshem, det stank gammal urin... :S satte mig och upptäcker även att sätet typ satt löst. -.-

Av Maria - 9 augusti 2012 13:05

Vi har det bara fin fint på utbildningen idag! :D

Av Maria - 9 augusti 2012 09:51

Jo, men nu är det så här att jag visst missat (eller missförstått?) en del angående införskaffningen av ID-kort. :S


En godkänd intygsgivare ska


  • ha fyllt 18
  • vara med på skattekontoret när jag besöker det
  • känna mig väl och kunna bevisa sin relation till mig
  • kunna identifiera sig med godkänd id-handling
  • skriftligt intyga att mina personuppgifter och mitt foto är riktiga i min ansökan. Det går att fylla i blanketten i förväg, men intygaren måste alltid skriva under den på kontoret i samband med ansökan.

Och..


Visa vem jag är med t.ex ett gammalt EU-pass.., om jag inte har missförstått.. (vet inte om mitt pass är för gammalt..,det gick ut 2008, tar dock med det).


Hm.. få se nu hur detta går, ska till skatteverket imorgon och ha André att vara intygsgivare. Hoppas att det går vägen annars måste jag ta mig dit en gång till. *Håller tummarna!!!*

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015
>>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se